Årets største nyheter

Nysgjerrig på hva bilimportørene skal stille ut på messen? Klikk her, og bli bedre kjent med Renault, Volvo, DAF, Norsk Scania og Mercedes-Benz.

Bilnytt, heftig off-road og eget ungdomshjørne hos MAN

Tyske MAN assosieres med effektivitet og innovasjon over hele verden. De stiller ut 16 biler totalt på Transport & Logistikk den 26.-28. september, og den ene er en sjeldent fartsfylt superattraksjon. De tar nemlig med seg MAN TGS 8×8 – den råe ekspedisjonslastebilen med kraftig HMF-kran som er spesialbygd til eventyreren og off-road utøveren Max Hunt.

En av de 16 bilene MAN viser frem på Norges Varemesse er en eTGM med elektrisk drift, understell med full luftfjæring som gir høy nyttelast og sikkerhet. De tar med seg 5 varebiler, hvorav 2 eTGE. Det knytter seg selvsagt også stor spenning til miljønyhetene, nemlig modellene eTGE og eTGM som er 100 % elektriske. I tillegg 1 bus MAN Lions Coach.

Men ikke bare det – i 2019 satser MAN også ekstra på den yngre generasjon. De klinker til med et eget ungdomshjørne der fokus på rekruttering til mekanikeryrket og uhøytidelige konkurranser går av stabelen. Så: Det er altså ingen grunn til å ikke ta turen innom MAN på årets Transport messe.

Tømmerbil og etterlengtet elektrisk fra Renault Trucks

Både Volvo Trucks og Renault Trucks selges av Volvo Norge AS. I likhet med Volvo har Renault stand ute og inne – i tillegg til biler stående hos samarbeidspartnere på påbygg. På varebilesiden viser Renault Trucks endelig frem den etterspurte elektriske varebilen Renault Master ZE. På den tunge siden har de med seg en Renault tømmerbil, faktisk den første i sitt slag i Norge og en TSO-vinner i markedet. Makent til kinderegg ser en sjelden – rå kraft, høy kvalitet til en svært fornuftig pris. Gå heller ikke glipp av merkets råtøffe anleggsbil med camo-lakk, og den geniale trekkvognen med integrert Weber-grill. Renault har med biler innenfor segmentene langtransport, distribusjon, anlegg og varebil.

Utendørs stiller Renault Trucks ut Grillbilen/Trekkvognen T High 520 og

Anleggstrekkeren- C520 6×4. Innendørs kan du se nærmere på Jubileumstrekkeren T High 520, Dumper- K520 6×6, Tømmerbilen- C5206x4,

Skapbil D7,5 4X2 og en Master ZE van.

Gratis påmelding til messen. 

 

Møt frøken Vera fra Volvo Trucks

På Transport & Logistikk har Volvo Trucks knallfine produkter både ute og inne. Den største nyheten er Volvo FH 500 I-Save – endelig får du en bil som bruker mindre drivstoff samtidig som den leverer topp på kraft. De har også med seg en flunkende ny elektrisk distribusjonsbil (Volvo FL), pluss en elektrisk buss med pantograflading. Men det er ikke det eneste: Volvo har alltid vært opptatt av miljø og autonome kjøretøy. Så benytt sjansen til å være en av de aller første i Norge som får en date med råe frøken Vera – Volvos ytterst fascinerende, førerløse og hytteløse autonome trekkvogn.

På messen lanserer Volvo Trucks en unlimited Edition utstyrspakke til spesialpris, og du kan se nærmere på den oppgraderte XXL-hytta deres med ekstra god plass. Og ikke minst – bli bedre kjent med det nye konseptet deres «Volvo Pro/Pro+». Kort fortalt innebærer det optimalt utstyrte biler, til en fornuftig pris og med svært kort leveringstid. Selskapet klinker også til med 3 spennende nyheter på servicemarkedet – men disse blir ikke avslørt før messen åpner dørene den 26.-28. september.

Innendørs stiller Volvo Trucks altså ut: Frøken Vera, FL electric distribusjon

FH 500 6×2 I-save trekkvogn, FH16 750 6×4 XXL trekkvogn, FMX 540 6×4 «black defence», Volvo Pro FM 330 4×2 Bussbygg distribusjon og Volvo Pro+ FH 460 6×4 LNG JOAB krokløft.

Utendørs kan du få med deg FH 460 6×2 I-save pusher med showhenger, FH16 750 8(+2)x4 FH25 NOMEK tungtrekker med maskinsemi, Volvo Pro+ FH 540 6×4 krokløft JOAB), Volvo Pro+ FH 540 8×4 Zetterbergs tippbil og Volvo Pro+ FH 500 6×2 I-save fabrikk trekkvogn

Gratis påmelding til messen. 

 

DAF Trucks – rå på lønnsomhet

År 2019 er første gang du kan oppleve DAF på Transport & Logistikk messen. Og for et utvalg Nordic Truckcenter stiller med når dørene åpnes den 26. september. Gjør deg klar til å se en LF skapbil, nyheten CF FAW med tridem, en LF bergingsbil, en LF liftdumper pluss en XF trekkvogn.

Nordic Truckcenter og DAF er begge riktignok førstereisgutter på messen, men de har klare forventninger om å posisjonere seg i markedet i løpet av helgen. Ikke minst på grunn av DAFs mantra Total Cost of Ownership, som i korte trekk handler om å gjøre virksomheten din mer lønnsom. Bilene fra DAF er nemlig kjent for lavt drivstofforbruk og lange serviceintervaller – en gylden kombinasjon Nordic Truckcenter tror de fleste i bransjen gjerne vil høre mer om.

Nå er det jo slik at alle bilene hos Nordic Truckcenter på sett og vis er nyheter for de fleste som besøker Transport & Logistikk. Et besøk innom standen deres blir derfor et must for alle som har hørt om DAF, har en mening om DAF eller sågar drømmer om en DAF. Den 26.-28. september har du mulighet til å både se, ta på og føle bilene som garantert blir en av messens store snakkiser.

workhouse

 

50-årsjubileum og premierevisning hos Scania

Hos Norsk Scania klinker de til med 20 kjøretøy og skreddersydde, bærekraftige transportløsninger. Men ikke bare det: Det blir premierevisning av Scanias nye 540hk 13-liter, feiring av Scanias V8-baserte motor som har 50-årsjubileum, og en shop med mye Scania-effekter. Pluss et eget relax-område der de berømte Scania-vaflene serveres på løpende bånd.

Norsk Scania er landets største aktør innen lastebiler over 16 tonn. Så har du et behov for transportløsninger? Da står Norsk Scania på pletten uansett om du er stor eller liten, kjører distribusjon i storbyen, frakter tømmer i skogen eller rett og slett lurer på hvor transportbransjen er om 20 år.

Norsk Scania er dedikerte til transportbransjen, så for dem er Transport & Logistikk et utstillingsvindu der de viser frem komplette og fossilfrie transportløsninger. Når det gjelder oppmerksomhet, får de litt drahjelp på veien faktisk. Europas beste lastebilsjåfør, Andreas Nordsjø, kommer på besøk med bilen han vant med under Scanias sjåførkonkurranse i Södertälje. I likhet med resten av Scania-teamet, er han klar for å slå av en prat med messepublikummet.

Gjennom fokus på bærekraftige transportløsninger satser Norsk Scania på dialog med alt fra lærlinger og sjåfører, til bloggere, politikere, innkjøpere og bransjeveteraner under messedagene. Pluss alle andre. For som de selv sier: For oss er det gull verdt å lytte til og komme i dialog med enhver som er opptatt av samferdsel – både dagens og morgendagens.

Scania R 540 6×2 Highline, general cargo transport.

 

Gratis påmelding til messen. 

 

Muskler fra Mercedes-Benz

Klar for nyhetsdryss? Den 26.-28. september stiller Mercedes-Benz med 18 biler og egen MB-butikk på Norges Varemesse. En av årets nyheter er 5. generasjon Actros som har detaljer en aldri har sett på lastebiler før. Og bare gled deg til å la hånden stryke over den elektriske varebilen eVito – eksklusiv design, innovative og miljøsmarte løsninger er stikkord.

Tvil ikke: Buss, uansett størrelse, er viktig for Mercedes-Benz. Så ikke bare kan du drømme deg bort i eksemplaret som nylig ble kåret til «Minibus of the Year 2019» av en internasjonal jury. «Top of the line» busser fra Setra og eCitaro er også på plass, og det samme er den lette lastebilen Fuso Canter. Dermed oppleves alt fra minibuss til luksuriøse 2-etasjes turbusser på messen.

Daimler og Mercedes-Benz stiller altså med 18 biler, og flere av dem får garantert hjertet ditt til å banke raskere. Men visste du at de også ligger helt i tet når det gjelder sikkerhetssystemer? Med målsetning om holde biler mest mulig på veien, har Mercedes-Benz utviklet en intelligent nettverkstilkobling mellom kjøretøyet, Mercedes-Benz service og transportfirmaet. For lastebil heter systemet Mercedes-Benz Uptime. For varebil gjelder Mercedes PRO, mens OMNIplus ON samt OMNIplus Uptime gjelder for buss. På Mercedes-Benz standen blir du kjent med disse banebrytende og teknologiske nyvinningene.

Mercedes-Benz Sprinter City 75, Exterieur, weiß, Motor OM 651 mit 120 kW (163 PS), 2,14 L Hubraum, Automatikgetriebe 7G-TRONIC PLUS, Länge/Breite/Höhe: 8.486/2.020/2.860 mm, Bestuhlung: 16+1
Mercedes-Benz Sprinter City 75, Exterior, white, OM 651 rated at 120 kW/163 hp, displacement 2.14 l, automatic transmission 7G-TRONIC PLUS, length/width/height: 8486/2020/2860 mm, seating: 16+1.

Skrevet av: Ann-Sophie Stene

 

Gratis påmelding til messen. 

 

 

 

 

 

Share this: