Et transport-eventyr gjennom Norge!

Norges Lastebileier-Forbund og SOTIN setter Rekruttering av Yrkessjåfører på Norgeskartet. Ferske undersøkelser viser at det er behov for minst 2000 nye sjåfører hvert år de neste 14 årene. I sammenheng med Transport og Logistikk 2019, konferanse og messe, skal Julianne Brox som er lærling i Yrkessjåførfaget kjøre en semitrailer fra Tromsø til Lillestrøm. Underveis legges det inn mange arrangementer hvor spesielt ungdommer ønskes velkommen.

Det hele starter 17.september i Tromsø og siste etappe går til Lillestrøm 26. september.

Gratis påmelding til messen! 

Følg Julianne sitt eventyr gjennom Norge på Facebook. Trykk her ! 

Invitasjon følg drømmen

Julianne Følger drømmen 

Hvordan er det å jobbe med en sånn kampanje?

Det er veldig spennende, man vet ikke helt hva man går til. Man blir litt overasket selv over hvor engasjert andre er i det du holder på med. Jeg er veldig stolt over å få vise frem det jeg brenner for og så kommer man i kontakt med masse nye mennesker som har arbeidet med dette lenge og folk som har lyst til å starte å jobbe med det. Veldig spennende, forteller Julianne Brox.

Gleder du deg til turen?

Ja, jeg gleder meg kjempe masse. Har sommerfugler i magen og jeg skal til mange nye plasser jeg aldri har vært på før. Skal dele mine opplevelser med mange andre og skal prøve å inspirere andre, det er en slags skrekk slagen fryd. Alt i alt gleder jeg meg kjempe masse. Jeg har pakket opp og ned tre ganger allerede, ler Julianne.

Hva er det de som følger deg kan vente å få med seg?

De kan forvente å få med deg litt av alt, jeg er veldig åpen og ærlig om hva jeg synes om ting og hva jeg gjør. Jeg er over gjennomsnittet aktiv på SnapChat og Instagram. Så de som følger med vil få innblikk i utfordringer, hva som gjør meg rørt og de vil få se hvor mye de kan oppleve av å sitte bak rattet og ha en lastebil som arbeidsplass. De vil kunne se bak fasaden. Jeg vil gi et ærlig bilde av hvordan det er å jobbe med dette her.

Jeg vil motbevise noen av disse fordommene mot å være lastebilsjåfør, sier Julianne. Mange tror det er ensomt, eller bare «junk Food» alene på veien, alle disse tingene er bare tull for min del, avslutter Julianne.

Gratis påmelding til messen 

SOTIN (Samarbeidsforum for Opplæringsvirksomheter)

Denne kampanjen er viktig for rekruttering og omdømme i faget. Kampanjen er også viktig for å heve yrkes-stoltheten.

Når vi gjennomfører denne kampanjen sammen, gjør det at vi etablerer et godt samarbeide i bransjen mellom opplæringskontorene, skolene og organisasjoner som arbeider med rekruttering og opplæring av lærlinger, sier Charles Galaasen.

Men, mest av alt er dette for å vise ungdommer hvilke muligheter som finnes i yrkessjåfør-faget, Charles Galaasen.

Norges Lastebileier-forbund

Frem mot 2030 vil NLFs medlemsbedrifter alene trenge 15 000 nye sjåfører for å opprettholde sin markedsandel. For å sikre at vi dekker inn dette behovet, må alle trekke i samme retning, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Nostalgi på Transport og Logistikk 2019 

 

 

 

 

 

Share this: