Vegvesenet og Arbeidstilsynet = Sant

Lyst til å slå to fluer i en smekk? På Transport & Logistikk vil det vrimle av eksperter på standen til Vegvesenet og Arbeidstilsynet. Pluss et knippe nyheter!

Prøv digital nedlasting av førerkort

Under messedagene stiller Vegvesenet med landets fremste eksperter innen alt som har med kjøretøy og transportbransjen å gjøre. Arvid Mytting oppfordrer folk til å både stille spørsmål og ordne praktiske ting på standen:

  • Hos oss får du nyttig faktainformasjon om alt fra bil og trafikk, vekter og dimensjoner, til førerprøver, førerkort og transport. I tillegg kan du lære mer om bilbeltebruk og trafikksikkerhet, pluss laste ned førerkortet ditt digitalt.
  • Vi kan også gi interessant input om Treparts bransjeprogrammet for transport, altså samarbeidet mellom arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene og myndighetene. Hele poenget med Treparts programmet er å ha en felles ramme rundt innsatsen – altså at vi drar lasset i samme retning

Her kan du kjøpe billetter til konferansen og bransjemiddag.

Gratis påmelding til messen. 

Smart innblikk i arbeidstidsbestemmelsene

Side om side med ekspertene fra SVV, står inspektører og jurister fra Arbeidstilsynet. Noen av dem jobber med utekontroll og førerprøve, andre svarer på spørsmål om trafikant-atferd. Morten Lien ved Arbeidstilsynet utdyper:

  • Vi har inspektører og jurister på plass som informerer om hvordan vi jobber og gjennomfører tilsyn i bransjen. I tillegg svarer vi greit og enkelt på alle slags spørsmål om for eksempel arbeidstidsbestemmelsene og hviletid.

Glimt fra Oslo Motor Show

Selvbetjeningsløsning og tunnel-kampanje fra SVV

Statens Vegvesen er i en prosess der antall selvbetjeningsløsninger på www.vegvesen.no stadig øker. Akkurat nå lanserer de den aller første versjonen av digitalt førerkort – som sjåfører altså kan laste ned på standen deres under messedagene. Arvid Mytting sier:

  • Foreløpig er ikke dokumentet gyldig som legitimasjon, men Transport & Logistikk er en flott arena å få et innblikk i løsningen og fordelene på. Høsten 2019 starter Statens Vegvesen en kampanje for sikker kjøring i tunnel for både bilister, yrkessjåfører og transportører. På standen våre kan derfor sjåfører få snakke med fagpersoner aktuelle regelendringer for yrkessjåførutdanningen Trygg Trailer.

Navn: Brannøving i tunnel. Foto: Silje Drevdal, Statens vegvesen

Arbeidstilsynet i spissen for Risikohjelpen

Morten Lien forteller at Arbeidstilsynet og partene i arbeidslivet har utviklet et nytt, spennende produkt for transportbransjen som heter Risikohjelpen. Målet er at små virksomheter skal få på plass en konkret handlingsplan for hvordan de kan redusere risikoen for sykdom og skade på arbeidsplassen. Han sier:

  • Risikohjelpen er et gratis, digitalt og brukervennlig verktøy. Målgruppen vår er mindre bedrifter, men produktet kan absolutt benyttes av større aktører også.
  • Ved hjelp av Risikohjelpen kommer virksomhetene raskere i gang med risikovurdering, og kort fortalt kan det faktisk hjelpe deg med å kutte kostnader. Vi satser på at veldig mange fatter interesse for tilbudet, og kommer innom for tips og informasjon på Transport & Logistikk 26.-28. september! Der viser vi deg blant annet hvordan du kan komme i gang med Risikohjelpen på mobilen, pc eller nettbrettet.

Her kan du kjøpe billetter til konferansen og bransjemiddag.

Gratis påmelding til messen. 

Drømmearena for uhøytidelig bransjeprat

Statens Vegvesen og Arbeidstilsynet ser frem til Transport & Logistikk. Begge instanser er opptatt av å få innspill og ideer av de som har transportbransjen som arbeidsplass til daglig. Arvid Mytting i Statens Vegvesen sier:

Dekkontroll. Foto: Monica Knoff

  • Vi har deltatt på messen Transport sammen med Politiet, Tolletaten, Skatteetaten, Arbeidstilsynet og Datatilsynet i mange år. Det er viktig å møte folk på nøytral grunn der ingen er i en kontrollsituasjon, førerprøvesituasjon eller har tilsyn fra oss. Vi bruker rett og slett messen til å utveksle fagstoff og fakta, og ikke minst ha gode diskusjoner med besøkende.

Her kan du høre Transport og Logistikk-podkast

Skrevet av: Ann-Sophie Stene

Share this: